REPORTAGE       (Dolwin Alpha)                                                                                             the hunt never ends  

 

       
    home
     
  Op deze pagina worden foto´s van allerlei sleepboot activiteiten zoals reisverslagen , dagje spotten aan de waterkant , en diverse andere dingen vertoond.  Mocht u onverhoopt ook iets meegemaakt hebben, en deze foto´s of informatie met ons willen delen, dan houden we ons graag aanbevolen.   
     
  Het transformatorplatform DOLWIN-ALPHA, geplaatst op een ponton H 542, is zondagmorgen 26 mei 2013 vertrokken vanuit Dordrecht, de vaarroute onderdoor de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug. Met bestemming: Mammoet Schiedam. Assistentie verleenden: EN AVANT 1, EN AVANT 7 en MIKIDA als voorboten. De SMIT EBRO, SMIT SCHELDE  en MATRICARIA als achterboten. Verder verleenden assistentie als losse boten: EN AVANT 12 en EN AVANT 32.De RWS 24 en o.a. de RPA 2, begeleiden het sleeptransport. Het transformatorplatform is 65 meter lang, 45 meter breed en 55 meter hoog met een gewicht van 9500 ton. Aan de wal, op de Mammoet kade, wordt de kraan gemonteerd, de laatste systemen aangesloten en vervolgens beproefd. Het transformatorplatform gaat daarna naar zijn uiteindelijke bestemming, het windmolenpark in de Duitse Bocht (Noordzee). De DOLWIN-ALPHA is gebouwd door Heerema in Zwijndrecht in opdracht van het Zweedse bedrijf ABB.  
     
     
 


foto©lekko


foto©Lekko


foto©W. Holtkamp       fotomaker.jalbumnet/fotomaker


foto©W.Holtkamp


foto©M. van Hoorn


foto© M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


fotoM.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©M.van Hoorn


foto©H.Lingbeek     tussenhoekenstad.nl


foto©M.van Hoorn