REPORTAGE  ( Valeron )                                                                                             the hunt never ends  

 

       
    home
     
  Op deze pagina worden foto´s van allerlei sleepboot activiteiten zoals reisverslagen , dagje spotten aan de waterkant , en diverse andere dingen vertoond.  Mocht u onverhoopt ook iets meegemaakt hebben, en deze foto´s of informatie met ons willen delen, dan houden we ons graag aanbevolen.   
     
  Alle onderstaande foto´s ©M. van Hoorn  
     
  Op 21.06.13 vertrok de SMITBARGE 6 met daarop een accommodatie module met helidek, Valamon, van Mercon in Gorinchem naar Mammoet in Schiedam. Duwboten Aries en Matricaria en sleepboot Spitsbergen. Veel wind en regen, maar verliep perfect.  
     
 

Onderstaande bron de Weekkrant.

Alsof de bouw op zich al geen indrukwekkend karwei was moest het enorme complex dat uittorent boven de Nieuwe Wolpherensedijk ook nog worden verscheept.
Het ‘hotel op zee’ dat de afgelopen maanden werd opgebouwd bij Mercon is klaar voor vertrek. Living quarters voor een productie-eiland waarmee uiteindelijk gas gewonnen wordt het staatsoliebedrijf van Noorwegen.
De living quarters die aan de Gorcumse rivierkust opgebouwd zijn door staalbouwer Mercon zijn de verblijfplaatsen voor de mensen die straks aan het werk gaan op het platform voor de Noorse kust, boven het gasveld Valemon. Het productie-eiland wordt afgebouwd in Korea door Samsung, en daar moet de reusachtige constructie die door Mercon is vervaardigd dus ook naartoe. De ‘woontoren’ wordt nu naar het verre oosten gevaren.

Als hij is bevestigd en het hele platform klaar is om in werking te worden gezet zal hij nog eens voorbij Nederland varen, op weg naar de eindbestemming, hoog in de Noordzee. Mercon bouwde de staalconstructie binnen een jaar op en daarna werd de complete inrichting erin aangebracht door het bedrijf Hertel. De living quarters zijn van alle gemakken voorzien, met keukens die bijvoorbeeld luxer zijn dan die in de meeste restaurants. Daarmee worden de werkomstandigheden geoptimaliseerd, zodat de kans op een staking geminimaliseerd is. De financiële gevolgen daarvan zouden te groot zijn. De kolos is vijfendertig meter hoog en het gevaarte weegt zestienhonderd ton.